هنگام پژوهشهای علمی برای آگاهی از آخرین دستاوردهای روز دنیا، نیاز داریم به کتابها و مقالههایی در خارج از کشور دست پیدا کنیم. بسیاری از این کتابها و مقالهها در پایگاههای اطلاعات علمی دنیا موجود است. با جستجوی اطلاعات کتابشناختی در این پایگاهها میتوانید به اطلاعات آن دست پیدا کنید.
در ایران با محدودیتهایی که برای خرید مقالهها و کتابها به صورت پولی وجود دارد، نیاز است با پایگاههایی که سرویس ارائه منابع تمام متن را میدهند آشنا شوید.
در دانشگاهها به صورت معمول یک حق اشتراکی برای دریافت تمام متن کتابها و مقالههای علمی وجود دارد. اما زمانی که دانشآموخته شدهایم و راههای دسترسی به منابع را نداریم، میتوانیم با استفاده از چند پایگاه به اطلاعات دست پیدا کنیم.
تعدادی از منابعی که در این بخش معرفی میشوند رایگان و تعدادی نیز به صورت پولی سرویس ارائه میدهند. دانشجویان، اساتید، پژوهشگران، و همهی آنهایی است که در فرآیند پژوهش خود به منابع بهروز دنیا نیاز دارند، میتوانند از این پایگاهها بهره ببرند.
جستجوی منابع
برای دانلود منبع مورد نظرتان، ابتدا بر اساس عنوان، موضوع یا نویسنده در پایگاههای اصلی کتاب مورد نظر را جستجو کنید. برای این کار میتوانید از پایگاههای چون
آمازون، انتشارات دانشگاه آکسفورد،انتشارات دانشگاه کمبریج، انتشارات وایلی، ساینس دایرکت ، IEEE، اشپرینگر، وایلیامرالد استفاده کنید.
دانلود منابع
پس از یافتن عنوان مورد نظر لینک و یا عنوان منبع خود را در سایتهای زیر وارد کنید. ساز و کارهای هر یک از پایگاههای ارائه شده به صورت متفاوت است. به این منظور قبل از وارد کردن عنوان منبع موردنظرتان راهنمای استفاده از سایت را مطالعه کنید.
در برخی سایتها تنها با وارد کردن شابک یا DOI میتوانید به منبع مورد نظر دست پیدا کنید. در بعضی پایگاههای دیگر نیاز است که ابتدا به جستجو بپردازید.
برخی سایتها به صورت جامع کتابها، مقالهها، پایاننامهها را در دسترس قرار میدهند. با اینکه برخی از این پایگاهها به صورت رایگان منابع تمام متن را در اختیار میدهند، بسیاری از این سرویسها به صورت پولی ارائه میشود. مانند سایتهای زیر:
برای جستجوی منابع تمام متن فارسی نیز از پایگاههای فارسی زبان میتوانید استفاده کنید. در پایگاه پژوهیار بسیاری از پایگاه اطلاعات علمی فارسی زبان پشتیبانی میشود. برای مشاهده پایگاههای قابل درون برد در پایگاه پژوهیار به این لینک مراجعه بفرمایید.
نتیجهگیری:
با توجه به محدودیتهایی در دانلود و دسترسی به فایل تمام متن مقالات و کتابهای خارجی در ایران، آشنایی با پایگاههایی که سرویس دسترسی و دانلود مقالات و منابع را در اختیار میدهند، برای پژوهشگران بسیار حائز اهمیت است. استفاده از پایگاههای معرفی شده میتواند سهم به سزایی در صرفهجویی و زمانبندی پژوهش شما داشته باشد.
آخرین پست توسط فرحناز سلطانی (مشاهده ی همه)
- آشنایی با شیوهنامه استناددهی شیکاگو - بهمن ۲۴, ۱۳۹۷
- معرفی نرمافزارهای مدیریت استناددهی - بهمن ۱۶, ۱۳۹۷
- معرفی اینفوگرافیک و انواع آن - بهمن ۹, ۱۳۹۷
- معرفی پایگاه اسکوپوس - بهمن ۱, ۱۳۹۷
- پایگاه استنادی علوم جهان اسلام - دی ۲۳, ۱۳۹۷