معرفی پایگاه Science Direct
شرکتElsevier در سال ۱۵۸۰، زمانی که لوئیس الزویر (Lowys Elsevier) شروع به فروختن کتاب به دانشجویان کرد مطرح شد. Elsevie یکی از اولین ناشرانی است که به چاپ مجلات علمی و شرح وقایع علمی پرداخته است. ٍElsevier یک ناشر چند رسانه ای پیشرو می باشد که محصولات و خدمات علمی، فنی و پزشکی را در سراسر دنیا منتشر می کند.Elsevier بیش از ۲۰۰۰۰۰ محصول و خدمات ارائه می دهد که شامل مجلات، کتابها، محصولات و خدمات الکترونیکی، پایگاههای اطلاعاتی می باشد و هر سال بیش از ۱۶۰۰ نشریه و ۱۲۰۰ کتاب را منتشر می نماید.
الزویر رسماً در سال ۱۸۸۰ تجارت جهانی خود را شروع کرد. مقر آن در آمستردام است. همچنین دفاتر جهانی نیز دارد. ساینس دایرکت محصولی از شرکت معتبر علمی الزویر است که در سال ۱۹۹۷ تاسیس شده است. آدرس اینترنتی سایت https://www.sciencedirect.com است.
ScienceDirect یک سرویس اطلاعاتی الکترونیکی پیشرو است که کاربر به وسیله آن به بیش از ۲۵۰۰مجله علمی، فنی، پزشکی به صورت تمام متن (fulltext) به بیش از ۵۹ میلیون چکیده مقالات علمی دسترسی پیدا می کنید. بیش از ۳۹۰۰۰ کتاب مرجع، با مقالات بیش از ۱۲۰ ناشر دیگر ارتباط برقرار می کنید.دسترسی به مقالات آن طبق اشتراک دانشگاه تهران از سال ۱۹۹۹ به بعد می باشد.
هدف ساینس دایرکت
ScienceDirect بر توانمندسازی افراد در دنیای تحقیق تمرکز دارد. به محققان کمک میکند درهمه زمینههای موضوعی دانش بشری، پیشرفت های بیشتری داشته باشند و بتوانند در سریعترین زمان تحقیقات خود را مدیریت کنند.
دانشجویان و محققان برای انجام تحقیقات و استفاده از نتایج تحقیقات پیشین نیاز دارند تا مقالات مرتبط با موضوع خود را جستجو کنند. از نتایج آنها بهرهمند شوند. جستجوی مقالات و کتب علمی از سایت مجلات مختلف کاری بسیار طاقت فرسا و زمانگیر خواهد بود. از این رو شرکت الزویر برای تسهیل روند جستجوی محققان محصول ساینس دایرکت را معرفی کرده است. سایتی را با این نام طراحی کرده است که علاقهمندان میتوانند مقالات مجلات مختلف را در این سایت و به صورت تجمیع شده جستجو کنند. همچنین کاربران از طریق استنادهایی که سایت اسکوپوس (scopus) در اختیارشان قرار میدهد، میتوانند خیلی سریع مقالات مرتبط را ارزیابی کنند.
نحوه جستجو در ساینس دایرکت
سایت ساینس دایرکت جستجوی آسانتر مطالب، محتوای علمی خود را بر اساس موضوع و به ترتیب حروف الفبا طبقهبندی کرده است. دانشجویان و محققان میتوانند با استفاده از این طبقهبندی و با جستجوی حرف اول موضوع مد نظر خود، جستجوی آسانتری را برای محتوای مورد نظر خود داشته باشند.
همچنین علاوه بر جستجوی از طریق موضوع این امکان برای محققان ایجاد شده است. از طریق بعضی آیتمها نیز جستجو صورت بگیرد. دیگر موارد قابل جستجو عبارتند از:
- جستجوی کلیدواژهای: محققان با جستجوی کلیدواژههای مرتبط با موضوع خود امکان یافتن منابع مرتبط را دارند
- جستجوی نویسنده یا پدیدآور: محققان از طریق جستجوی نام نویسنده یا پدیدآورنده میتوانند به منبع مورد نظر دسترسی داشته باشند
- جستجو عنوان کتاب یا مجله: از طریق وارد کردن نام کتاب یا مجله امکان دسترسی به منبع ایجاد شده است
- جستجو شماره جلد
- جستجو شماره دوره
- جستجوی شماره صفحه
از طریق امکانات جستجویی که ذکر شد میتوان مقالات را بازیابی کرد. علاوه بر این سایت جستجوی پیشرفته هم در نظر گرفته است. که محققان از طریق جستجوی پیشرفته میتوانند جستجوی خود را محدود و محدودتر کنند. از این طریق سریعتر به منبع مورد نظر دستیابند. نام نویسنده یا نویسندگان، عنوان نشریه، سال نشر، شماره آی اس بی ان یا آی اس اس اِن، کلمات کلیدی از چکیده، فرمت مقاله و… از موارد جستجوی پیشرفته هستند.
نرمافزار پژوهیار با پشتیبانی از پایگاه ساینتس دایرکت این امکان را برای محققان فراهم کرده است که پس از جستجوی منبع مورد نظر بهراحتی منبع را در نرمافزار به صورت خودکار ذخیره کنند. در نرمافزار پژوهیار منبع را ویرایش نمایند، درنتیجه بهراحتی بتوانند به آن منبع استناد دهند.